L'alerta immediata

Un cop donada l’alerta al 112 es posa en funcionament el grup de primera intervenció, que es composa per 2 efectius del GRIM i 2 equips canins. Segons com ells veuen la situació fan les primeres maniobres de seguretat i activen a la resta del grup i mitjans, si és necessari. Cal tenir en compte que aquest grup de primera intervenció trigarà uns 20 minuts en arribar.

Aquest grup de primera intervenció ha de dur a terme les següents tasques:

  • Valorar el risc de sobreallau
  • Posar en seguretat la resta del grup
  • Recerca d’indicis i testimonis
  • Recerca amb DVA
  • Recerca amb gossos
  • Recerca amb RECCO

Si la persona atrapada porta DVA, normalment amb aquest primer grup la recerca serà ràpida i eficient. En cas de no portar DVA o que hi hagi moltes persones atrapades, caldrà mobilitzar la resta d’equip i mitjans, i fins i tot altres organismes (Servei de Policia, SUM, Creu Roja, Banders, guies de gossos, personal d’estacions d’esquí, acompanyants guies i voluntaris).

Pàgines temàtiques relacionades

La nutrició i la hidratació

A l'hora de planificar la nostra alimentació, i especialment si parlem d'alçades importants, haurem de tenir present el següent...

Llegir més
Meteorologia de muntanya

Com hem dit, quan els models meteorològics calculen la predicció del temps per a les properes hores i dies...

Llegir més
Bibliografia

Tots aquests llibres es troben disponibles a la biblioteca d'Andorra Recerca + Innovació i són consultables. Poseu-vos en contacte amb nosaltres (amargalef@ari.ad) per a consultar-los.

Llegir més