Com es col·loca?

La col·locació del DVA ha de ser sistemàtica cada vegada que sortim a la muntanya amb neu i fora de la senyalització d'una estació d'esquí.

En el moment de la sortida, tots els aparells han d'estar en funcionament. Cal conèixer els principis següents:

  • Col·locarem el DVA entre dues capes de roba, si és possible. Així evitarem que estigui en contacte amb el nostres cos, ja que la suor podria afectar el seu funcionament; i quedarà protegit per una capa més externa. En el cas de portar només una capa de roba, és preferible portar el DVA per sota d'aquesta capa. Normalment la col·locació és en bandolera, és a dir, creuada des d'una espatlla fins a la cintura a la banda contrària, amb l'aparell sobre el pit i una cinta lligant-lo a la cintura. És important no treure's el DVA durant una sortida, ja que correm el perill de no tornar-lo a posar, per mandra, o per oblit.
  • No el posarem mai al voltant del coll (risc d'estrangulació).
  • No el deixarem mai dins d'una butxaca de la jaqueta ni dins de la motxilla. En ser sorpresos per una allau la força que aquesta provoca ens pot arrancar la motxilla de l'esquena.

El DVA ha d'estar en funcionament mentre duri la sortida (parades incloses).

Pàgines temàtiques relacionades

Mètodes d'ajuda a la decisió

Els mètodes d'ajuda a la decisió són mètodes ens ajuden a valorar l'estat de la neu i el temps, del terreny i del grup per a prendre decisions que ens permetin progressar...

Llegir més
Factor humà i bons hàbits

El factor humà, o més ben dit, els factors humans, són tots aquells factors que ens condicionen a l'hora de prendre decisions, i que normalment...

Llegir més
En cas d'accident

Quan una persona és atrapada per una allau, és vital actuar amb rapidesa.

Llegir més