Manteniment

Un DVA és un aparell fràgil. Cal tenir en compte els següents consells per a una bona conservació del nostre DVA i sobretot per no trobar-nos amb desagradables sorpreses el dia que el necessitem amb urgència:

  • Evitarem els cops i no ens el descuidarem ni en un indret fred ni al fons de la motxilla molla.
  • En acabar la temporada el guardarem en un lloc sec i sense piles.
  • Controlarem regularment (cada inici de temporada) l'emissió i la recepció verificant l'abast màxim. En cas que el seu abast es vegi reduït entre un 30 i 50 %, haurem de canviar-lo. (L'abast d'un DVA en condicions òptimes d'energia és de 60 m aproximadament. Aquest abast pot disminuir fins a 20 m o més segons l'estat de les piles).
  • Utilitzarem exclusivament piles alcalines. Les piles recarregables i les de liti tenen pèrdues importants de potència.
  • Comprovarem regularment l'estat de les piles: tenen una durada aproximada de 300 hores en emissió (en recepció, el seu consum és 10 vegades superior).

Pàgines temàtiques relacionades

Mètodes d'ajuda a la decisió

Els mètodes d'ajuda a la decisió són mètodes ens ajuden a valorar l'estat de la neu i el temps, del terreny i del grup per a prendre decisions que ens permetin progressar...

Llegir més
Factor humà i bons hàbits

El factor humà, o més ben dit, els factors humans, són tots aquells factors que ens condicionen a l'hora de prendre decisions, i que normalment...

Llegir més
En cas d'accident

Quan una persona és atrapada per una allau, és vital actuar amb rapidesa.

Llegir més