L'Avaluator

L'avaluator és un sistema que combina un gràfic per una banda, i una llista de paràmetres que ens permeten fer una avaluació sobre el terreny, per l'altra banda.

El gràfic consta d'un eix amb l'índex de risc que dóna el butlletí i un altre eix amb el grau de dificultat de l'itinerari (simple, exigent, difícil). En funció d'aquests paràmetres, se'ns aconsellarà anar amb la prudència habitual (color verd), amb molta prudència (color groc), o se'ns aconsellarà no sortir sense l'ajuda d'un guia (color vermell).

A l'altra banda hi ha set paràmetres – indicis- que ens ajudaran a fer una avaluació del risc en el vessant en concret on ens trobem. Les cinc primeres es refereixen a les condicions nivometeorològiques i les dues últimes a la topografia local. Segons el nombre d'indicis que trobem, s'aconsellarà o no la sortida.

L'avaluator ve acompanyat d'un llibre amb consells de comportament a la muntanya.

També es pot trobar en una pàgina web, on trobarem els itineraris habituals (al Canadà) classificats segons el seu grau de dificultat.

Avaluator

Pàgines temàtiques relacionades

Factor humà i bons hàbits

El factor humà, o més ben dit, els factors humans, són tots aquells factors que ens condicionen a l'hora de prendre decisions, i que normalment...

Llegir més
En cas d'accident

Quan una persona és atrapada per una allau, és vital actuar amb rapidesa.

Llegir més
Socorrisme de muntanya

La muntanya és un medi hostil, qualsevol incident o contratemps sense importància en un altre entorn, pot evolucionar ràpidament.

Llegir més